Anglický výrobce papíru James Cropper vyvinul inovativní technologii pro zpracování skořápek z kakaových bobů, která je schopna využít je jako odpad a dát tak možnost milionům čokolád být zabalené v papíru, který vychází z jejich původního obalu.
Slupka představuje cca 12 % samotného bobu, schopnost vyrábět takto všestranný papír ze zbytků výroby čokolády znamená významný průlom pro potravinářský a obalový průmysl. V podstatě se jedná o biorecyklaci.
Vyvinutí řady Cocoa a dosažení certifikátu pro použití pro styk s potravinami je opravdu velký úspěch.
Tento papír se vyrábí v 7 zemitých odstínech a odstín Cocoa Shell má právě certifikaci pro styk s potravinami.
Cocoa nabízí inteligentní řešení recyklace jinak vyhozených organických materiálů. Tato
řada nabízí výběr barvy a "čistého svědomí".
Více informace najdete zde: www.jamescropper.com/collection/cocoa