Ups and Downs and Pastries – Ové Pictures zvou na výstavu

Nová výstava s hravým názvem se koná v galerii Slávica v Bratislavě, kde si můžete prohlédnout unikátní kresby a diorámy. Máme pro vás fotky z vernisáže.

Vernisáž s doprovodným programem proběhla 23. května 2024, ale výstavu je možné navštívit až do listopadu tohoto roku. Čekají vás originální kresby tuší navazující na kolekce z výstav Namäkko (2023), Aj kameň tečie (2022) a Storification (2019) a také zbrusu nové diorámy, což jsou samostatné objekty, které rozehrávají své příběhy.

Tentokrát tu najdete pestrobarevná díla Fortune Cookie, Komodo Dragon nebo The Power of Hope a také jedno černobílé s názvem Universe. Jejich děj vám přiblíží autorské texty, nebo se jen tak zadívejte a nechte působit svou fantazii. Diorámy jsou vyrobené z papíru Colorplan, jehož paleta 55 barev je pro takovýto projekt jako stvořená.

Slova designérek

„Sme dve. Ové. Umelkyne, ženy, priateľky, matky. Tvoríme umeleckú dvojicu už trinásť rokov. Niektoré veci si povieme, niektoré kreslíme, hlavne tie, ktoré sa vravia ťažšie. Nie sú to kresby ako očividné pomenovania, sú to jemné odtiene pocitov, ktoré vytvárajú rôzne charaktery a postavičky, celé prostredia. Kreslenie bolo od začiatku naším spojením. Nakreslili sme spolu tisícky vecí. Dívali sa na tisíce frejmov, sústredili sme sa na čiary, linky, bodky. Keď sa ti niečo nepáči, prekresli to a ukáž, nehovor okolo toho mnoho. Je to ako keď vedľa seba rastú dva stromy - niekde sa prepletajú, niekde ustúpia korene jedného, niekde druhého - je to pomalý rast, ktorý sa nepotrebuje stále definovať a vysvetľovať. Tak to jednoducho je.“

O Ové Pictures

Michaela Čopíková a Veronika Obertová spolu tvoří už od roku 2010. Na svém kontě mají úspěšné výtvarné projekty, animované filmy nebo reklamy. Jejich interaktivní výstavu Hľadanie krásy navštívily desítky tisíc návštěvníků v Berlíně, Bruselu, Amsterdamu, Talinu, Lublani, Praze a Bratislavě. Vyprávějí příběhy pomocí různých odkazů, mýtů a fantazijních postav. Jejich unikátní a snadno rozpoznatelný rukopis charakterizuje výrazná kresba a intenzivní barevnost.

Ve fotogalerii si můžete prohlédnout nové diorámy a také fotky z vernisáže, jejichž autorkou je Jana Martish Photography.

Nechcete přijít o další články?
Zde vyplňte svůj e-mail
Také můžete sledovat naší stránku na Facebooku
Logo
296 365 500